Prijzen PCR sneltest met Non-COVID certificaat
☝Nu hoge kortingen: Bestel Vandaag je test!☝
coronatest-in-oosterwolde-afnemen

Coronatest in Oosterwolde afnemen

Wil je een Coronatest in Oosterwolde afnemen? Heb je de symptomen van Corona? Dan kan je naar een testtraat in Heerenveen, Leeuwarden of Assen gaan.Als je geen test doet en het blijkt toch dat je corona hebt, kan je mensen in de risicogroep besmetten die hier aan kunnen overlijden. Dit wil je niet, dus laat je testen bij een GGD testlocatie. de test duurt maximaal 3 minuten. Nadat je getest bent, krijg je een folder mee waarin alle belangrijke informatie wordt vermeld. Het is momenteel niet mogelijk om een coronatest in oosterwolde af te nemen.

Hoe gaat de coronatest in Oosterwolde?

De coronatest gaat gemakkelijk, het is enkel een staafje in je neus en keel en dan ben je klaar. Als je naar de teststraat moet, mag je niet met het openbaar vervoer of een taxi. Het liefst wilt de GGD dat je met de auto kan komen. Als dit niet lukt, is er ook nog een mogelijkheid om met de fiets te komen. Wanneer je met de fiets komt, is het wel noodzakelijk om een mondkapje te dragen wanneer je onderweg bent naar de teststraat.

Bij de teststraat, moet je in een rij staan en wachten tot een GGD medewerker bij je komt. De rijen kunnen uitlopen tot een kwartier, langer zal het niet zijn. Het afnemen van de test duurt maximaal 3 minuten. Nadat je getest bent, krijg je een folder mee waarin alle belangrijke informatie wordt vermeld. Wil je een coronatest in Oosterwolde afnemen? Dan kan je naar Assen, Leeuwarden of Heerenveen gaan. Het is momenteel niet mogelijk om een coronatest in Oosterwolde af te leggen

Ik wil me testen maar heb geen klachten

Als jij je wilt laten testen op het coronavirus terwijl je geen klachten hebt, is het niet mogelijk om een test aan te vragen via jouw digid. Als je dit wel wilt, kan je bellen naar het nummer 0800-1202. Dit telefoonnummer kan jou verder helpen. Ook als je op vakantie wilt is het van belang om een afspraak te maken via de telefoon. Dit komt omdat de GGD medewerker wilt overleggen of je het recht hebt om een coronatest te doen of niet. 

Wat moet ik na de test doen?

Als je zojuist een coronatest in Oosterwolde of in de omgeving van Oosterwolde hebt gehad, is het van belang dat je direct naar huis gaat en in quarantaine gaat. Het is dan niet verstandig om nog even langs de winkel te gaan. Als je thuis bent , kun je wachten op de uitslag van de coronatest. Meestal krijg je de uitslag binnen 2 dagen en kun je dit zien via jouw digid. Als je gebeld wilt worden en je hebt dit ook aangegeven, kan hier nog een langere tijd overheen gaan. Dit komt omdat het personeel een groot aantal mensen moet bellen met de uitslag van de coronatesten. 

Tarieven PCR-testen met Reiscertificaat
☝Bespaar met korting: Bestel Vandaag je coronatest!☝

Als je negatief getest bent op het coronavirus, is het wel van belang dat je 24 uur klachtenvrij bent voordat je weer naar buiten gaat. Heb je geen klachten meer, dan kun je gewoon weer verder met jou bezigheid. Als je positief bent getest op het coronavirus is het noodzakelijk om binnen te blijven en 10 dagen in quarantaine te gaan. Zo verminder je de verspreiding van het coronavirus.

Scroll naar top