Prijzen PCR sneltest met Non-COVID certificaat
☝Nu hoge kortingen: Bestel Vandaag je test!☝
Wat gebeurt er bij het testen op COVID-19 in Assen?

Wat gebeurt er bij het testen op COVID-19 in Assen?

Moet je je laten testen op COVID-19? En is het je eerste keer? Dan kan dat best een beetje spannend zijn. Je weet namelijk niet precies wat er gaat gebeuren. Hier lees je meer over wat er precies gebeurt als je een corona sneltest doet.

Ga naar de juiste locatie van Assen

Een corona PCR test wordt altijd op een locatie gedaan. Dit kan bij de GGD zijn, maar ook bij een andere instantie. Speciaal getrainde professionals doen de coronatest. Je kunt dit dus niet zelf doen.

Verschillende testmogelijkheden in Assen

Er zijn verschillende testmogelijkheden voor corona. Zo is er een PCR-test, maar er is ook een snel-test. Daarnaast kun je je laten testen op antistoffen om te kijken of je bijvoorbeeld in het verleden besmet bent geweest met COVID-19.

Monsters afnemen in Assen

Om te kijken of je corona hebt, moet er een monster bij jou worden afgenomen. Dit wordt gedaan met een soort lange wattenstaaf. Het monster kan worden afgenomen door slijm in je neus af te nemen, maar ook door het speeksel van je keel te onderzoeken.

Coronatest in de neus

De coronatest in de neus kan voor sommige mensen best spannend zijn. De wattenstaaf zal namelijk je neus in gaan. Dit kan een onprettig gevoel geven en zelfs lichte pijn en bijvoorbeeld traanogen. Het verschilt per locatie hoe diep de wattenstaaf in je neus gaat. Soms gaat hij erg diep, waardoor het onprettiger is. Op sommige locaties gaat de wattenstaaf niet zo diep, waardoor je bijna geen last hebt van deze manier van testen.

Tarieven PCR-testen met Reiscertificaat
☝Bespaar met korting: Bestel Vandaag je coronatest!☝
Coronatest in de neus

Coronatest in de keel

Ook kan de coronatest gedaan worden door speeksel af te nemen uit je keel. Diezelfde wattenstaaf gaat dan je keel in en daar wordt het speeksel dan afgenomen. De wattenstaaf in je keel kan een onprettig gevoel geven, maar doet geen pijn.

Beide mogelijkheden in Assen

Vaak wordt de test in je neus en in je keel gedaan. Op die manier kan er een betrouwbaarder resultaat gegeven worden. Voor kinderen laten ze soms de neus weg, omdat dit pijnlijk voor hen kan zijn.

Na het testen, van de PCR of sneltest

Nadat je je test hebt gedaan, zal je moeten wachten op de uitslag. Dit kan binnen een paar uur zijn, maar ook binnen een paar dagen. Het hangt ervan af welk type test je hebt gedaan maar ook op welke locatie je de test hebt gedaan. De ene locatie geeft sneller resultaat dan de ander.

Scroll naar top