Prijzen PCR sneltest met Non-COVID certificaat
☝Nu hoge kortingen: Bestel Vandaag je test!☝
6 tips voor als je corona hebt in het buitenland

6 tips voor als je corona hebt in het buitenland

In deze onstuimige tijd mag je eigenlijk niet reizen naar het buitenland. Het beste is het wanneer iedereen thuisblijft, zodat de verspreiding van het coronavirus – wereldwijd – ingeperkt kan worden. Bevind je je toch in het buitenland en denk je dat je misschien corona hebt opgelopen, lees dan hier deze tips.

Tip 1: Laat je testen in Assen

Als je denkt dat je corona hebt, laat je dan ten alle tijden testen zodat je andere mensen niet kunt besmetten met het virus. Het is ook belangrijk om je te laten testen zodat als de test positief is, je andere mensen kunt informeren dat je corona hebt. Hebben zij jou in de afgelopen dagen bezocht, dan weten zij dat zij zich ook moeten laten testen.

Tip 2: Blijf thuis

Wanneer je op je pcr testuitslag aan het wachten bent, zal je thuis moeten blijven. Op sommige testlocaties zal je de uitslag erg snel kunnen krijgen, maar op andere locaties kan het wat langer duren. Dit hang helemaal af van waar jij je bevindt op de wereld en welke mogelijkheden zij hebben. Het is heel belangrijk dat je thuisblijft terwijl je wacht op de testuitslag, zodat je andere mensen niet kunt besmetten.

Tip 3: Bel de ambassade

Weet je niet precies hoe het eraan toegaat op de bestemming waar jij verblijft? Dan kun je altijd de ambassade bellen om te helpen. Nederland heeft over bijna de hele wereld ambassades. Zij zijn er onder andere om Nederlandse reizigers en Nederlands die in dat land wonen te helpen. Wanneer je dus hulp nodig hebt om te zoeken naar een testlocatie of andere vragen hebt over wat je moet doen bij corona, dan kun je altijd de ambassade bellen.

Tip 4: Bel je zorgverzekeraar in Assen

Testen kunnen in het buitenland erg duur zijn. Heb je een reisverzekering? Of een zorgverzekering die ook rekeningen in het buitenland vergoed? Bel hen altijd om te checken wat de mogelijkheden zijn. Naast dat zij wellicht jouw coronatest en eventuele behandeling kunnen vergoeden, weten zij vaak ook waar je de test het best kan laten doen.

Tarieven PCR-testen met Reiscertificaat
☝Bespaar met korting: Bestel Vandaag je coronatest!☝

Tip 5: Positief getest? Blijf rustig!

Is je pcr test positief getest? Blijf dan rustig en probeer niet gestrest te raken. Zijn je klachten zo erg dat je hulp nodig hebt? Ook in het buitenland zijn er ziekenhuizen en dokters om jou te helpen. Zijn er geen goede ziekenhuizen bij jou in de buurt? Bel dan jouw zorgverzekeraar en ambassade en deel jouw zorgen met hen. In de meeste gevallen kunnen zij jou naar de beste mogelijkheden leiden.

Tip 6: Negatief getest? Blijf toch binnen!

Is je test negatief, maar heb je wel klachten? Blijf dan wel thuis. Soms kun je ook corona hebben, maar laat de test dit nog niet zien. Blijf een aantal dagen thuis en laat je dan eventueel opnieuw testen om er zeker van te zijn dat je geen corona hebt.

Scroll naar top