Prijzen PCR sneltest met Non-COVID certificaat
☝Nu hoge kortingen: Bestel Vandaag je test!☝
coronatest-pcr-test-sneltest-in-assen

Coronatest, pcr test of sneltest in Assen op locatie doen!

Als je verkoudheidsklachten hebt, kan dit tegenwoordig al snel het coronavirus zijn. Een normale verkoudheid en het coronavirus zijn bijna niet uit elkaar te houden waardoor je snel kan gaan twijfelen of het corona is of niet. Als je daarom zulke klachten hebt, is het van belang om een coronatest in Assen af te nemen. Wanneer je een test afneemt, weet je of je corona hebt of niet.

Je kunt bij verschillende testlocaties in de buurt terecht. Een coronatest in Assen afnemen kan twee testlocaties, één locatie is een teststraat. Hier kan je dan met de auto doorheen rijden.  Bij de andere locatie moet je naar binnen om je te kunnen laten testen. Bij deze testlocatie kun je binnenkort ook terecht voor het corona vaccin. 

coronatest-assen-pcr-testlocatie

Wanneer kan ik een coronatest in Assen afnemen?

Als je bekende klachten hebt van het coronavirus, kan je een coronatest in Assen afnemen. Deze klachten kunnen bijvoorbeeld verkoudheidsklachten, verhoging of plotseling smaak of reuk verlies zijn. Als je deze klachten hebt, is het handig om even een test te laten doen bij de GGD bij jou in de buurt. Als je de test hebt gedaan is het noodzakelijk dat je in zelf quarantaine gaat waardoor je niet andere mensen kan gaan besmetten. 

Wanneer je geen corona klachten hebt en niet ziek bent, kan je online via jouw digid geen afspraak maken voor een coronatest. Als je toch een test wilt doen omdat je bijvoorbeeld naar het buitenland wilt of in aanraking bent geweest met iemand die corona heeft, kan je er voor kiezen om een GGD medewerker te bellen. De medewerker wilt dan weten waarom je een test wilt gaan doen. De meeste aanmeldingen voor het testen op het coronavirus zonder klachten worden vaak gewoon toegelaten. Je hoeft daarom niet bang te zijn dat je geen test mag doen. 

Hoe verloopt de afspraak?

Als je een afspraak hebt gemaakt voor een coronatest in assen, is het noodzakelijk om tot de afspraak niet naar buiten te gaan. Het kan namelijk zijn dat je wel corona hebt waardoor je onbewust andere mensen kan besmetten. Wanneer je naar de afspraak gaat, is het van belang dat je een identiteitsbewijs meeneemt zodat je je kan legitimeren.

Tarieven PCR-testen met Reiscertificaat
☝Bespaar met korting: Bestel Vandaag je coronatest!☝

Als je op de fiets komt is het handig om een mondkapje te dragen wanneer je op de fiets zit. Als je bij de testlocatie aankomt, kan je in de rij gaan staan totdat je aan de beurt bent. Eenmaal aan de beurt, krijg je een staafje in je neus en een staafje in je keel. Wanneer je dit hebt gehad, krijg je een folder mee met al de belangrijke informatie die je moet weten. Na de test is het noodzakelijk om naar huis te gaan en in quarantaine te blijven totdat je een negatieve uitslag hebt. 

Positief of negatief getest op het coronavirus

Als je een negatieve uitslag hebt, is er niets aan de hand. Je kan dan gewoon weer verder met je dagelijks leven. Als je nog klachten hebt die lijken op het coronavirus, is het nog wel handig om binnen te blijven totdat je geen corona klachten meer hebt. Het kan namelijk soms zijn dat de test niet goed is aangeslagen. 

Als je positief getest bent op het coronavirus, is het noodzakelijk dat je in een quarantaine gaat. Het is dan de bedoeling dat je 10 dagen in quarantaine gaat totdat je 24 uur klachtenvrij bent. Als je na de 10 dagen nog klachten hebt, is het nog steeds niet de bedoeling dat je naar buiten gaat. Blijf daarom binnen totdat de corona klachten 24 uur weg zijn. 

Een corona sneltest aanvragen bij de GGD

Als je geen tijd hebt om een normale corona test te doen, kan je er voor kiezen om een sneltest aan te vragen. Een sneltest zorgt er voor dat je binnen een kwartier de uitslag hebt of je corona hebt of niet. De coronatest is wel op eigen kosten en kost ongeveer 70 euro voor een test. Een sneltest kun je aanvragen wanneer je geen tijd hebt om 48 te wachten op de normale uitslag van de test. Het kan namelijk zijn dat je een vliegreis moet halen omdat je een afspraak hebt in het buitenland.

Als je dit wilt, kan je niet online een sneltest aanvragen. Het is dan de bedoeling dat je een GGD medewerker belt, die jou verder zal helpen. Ook kan je als bedrijf een test straat huren om al het personeel te testen op het coronavirus. Dit kan je het beste doen na de vakantieperiodes zoals de kerstvakantie. Als bedrijf is het namelijk handig om te weten wie corona heeft of niet. Zo hou je je bedrijf corona vrij. De teststraat is voordelig als je meer dan 40 man in jouw bedrijf hebt lopen. Als je onder dit aantal zit, kan je er voor kiezen om het personeel zelf naar een teststraat te sturen. 

Welk vervoer naar de testlocatie?

Als je een coronatest moet doen is het niet de bedoeling dat je met het openbaar vervoer naar de testlocatie gaat. Als je dit wel doet en het blijkt uit de test dat je het coronavirus hebt, kan je andere mensen hebben besmet. Je kunt daarom het beste met de auto naar de testlocatie gaan. Als je geen auto hebt, kan je zoals eerder benoemd ook met de fiets naar de testlocatie.

Wanneer je op de fiets komt, is het wel handig dat je een mondkapje draagt terwijl je op de fiets zit. Het kan namelijk nog steeds zijn dat je mensen besmet die je niet wilt besmetten met het coronavirus. Naast de auto en de fiets, zijn de testlocaties ook rolstoel en scootmobiel vriendelijk. Zo kan je ook met deze vervoersmiddelen naar de test locatie. Als je met deze vervoersmiddelen naar de testlocatie komt, is het wel van belang dat je een mondkapje draagt.

Scroll naar top