Prijzen PCR sneltest met Non-COVID certificaat
☝Nu hoge kortingen: Bestel Vandaag je test!☝

Coronatest locaties Drenthe

Het afgelopen jaar zat de wereldbevolking in een vervelende situatie. Het coronavirus is in de wereld gekomen. Ook wist het virus eind Februari Nederland te bereiken. Sinds het virus staat alles op zijn kop. Zorgpersoneel moest flink gaan knokken om corona patiënten te helpen. Na een aantal maanden kwamen de coronatesten. 

coronatest

Waarom testen?

Als je een coronatest doet, kan je zien of je het virus bij je hebt of niet. Dit is fijn omdat we dan zoveel mogelijk mensen kunnen beschermen en er dan zo snel mogelijk van af zijn. Tegenwoordig kun je gemakkelijk een afspraak maken om een coronatest af te laten nemen. Als je een coronatest wilt doen, is het handig dat je dit in de buurt gebeurd waar jij woont. Het is namelijk niet handig om ver te reizen terwijl je nog geen duidelijkheid hebt of je corona hebt of niet. Hierdoor kun je in alle provincies terecht voor een coronatest. Ook in Drenthe kun je terecht voor een coronatest. In drenthe heb je 5 coronatest locaties waar de test afgenomen kan worden. Deze testlocaties liggen in Hoogeveen, Emmen, Meppel en Assen, daar heb je er zelf twee. In Assen kun je binnenkort ook terecht voor het vaccin.

Wanneer mag ik een afspraak maken voor een coronatest?

Als je corona denkt te hebben omdat je bekende klachten hebt, is het van belang om een test te doen. De meest voorkomende klachten die je kan hebben zijn verhoging, vermoeidheidsklachten of plotseling smaak en reuk verlies. Als je deze klachten hebt, is het noodzakelijk om een test te doen. Wanneer je dit niet doet, kan het zijn dat je het coronavirus bij je draagt en daardoor andere kan besmetten. Als je geen klachten hebt, is het niet mogelijk om een coronatest online aan te vragen. Als je toch een coronatest wilt doen omdat je bijvoorbeeld een negatieve test moet hebben, kan je een GGD medewerker bellen die jou eventueel verder zou kunnen helpen. 

Als je geen geduld hebt omdat je zo spoedig mogelijk een negatieve test moet hebben, kan je een corona sneltest aanvragen. De sneltest kost ongeveer 70 euro. Deze kosten zijn dan voor jou of bijvoorbeeld voor het bedrijf waar je werkt. Grote bedrijven kunnen er ook voor kiezen om een teststraat te huren voor het bedrijf. Zo zorg je dat het personeel niet met corona in het bedrijfspand komt. Als je als een bedrijf een corona sneltest straat wilt huren, kun je dit beter doen na een vakantie zoals de kerstvakantie. Jouw werknemers kunnen in die tijd in contact zijn geweest  met een corona patiënt. Het is dan ook de bedoeling dat jouw werknemers 15 minuten buiten moeten wachten totdat ze de uitslag binnen hebben van de coronatest. 

Afspraak maken voor een coronatest

Wanneer je een afspraak wilt gaan maken voor een coronatest, is het van belang dat je dit via het internet doet. Dit zorgt ervoor dat het GGD personeel niet druk bezig in met het bellen. De coronatest kan je gemakkelijk aanvragen via coronatest.nl bij jou in de buurt. De website stelt dan wat vragen die je verplicht moet invullen. Ook staat er bij een van deze vragen of je klachten hebt. Heb je dit niet? Dan kan je online geen afspraak maken voor een coronatest. Als je een test wilt doen en je hebt geen klachten, dan kan je bellen naar 0800-1202. Deze medewerkers kunnen je dan helpen om toch nog een coronatest aan te vragen. Ook kun je bij dit telefoonnummer terecht als je een corona sneltest wilt aanvragen. Dit kan allemaal via hetzelfde telefoonnummer. Een corona sneltest kan je bij alle provincies laten afnemen. Dus ook in Drenthe kan je een corona sneltest laten afnemen.

Tarieven PCR-testen met Reiscertificaat
☝Bespaar met korting: Bestel Vandaag je coronatest!☝

Ik ben negatief/positief getest op het corona virus 

Als je negatief getest bent op het coronavirus, hoef je niet meer in quarantaine. Je kunt dan weer verder met je dagelijks leven. Wel moet je je blijven houden aan de 1,5 meter afstand. Als je contact hebt gehad met een corona patiënt, is het wel de bedoeling dat je 10 dagen in quarantaine gaat. Wanneer je klachten krijgt, kan je een test afspraak maken via jouw digid. Ook als je klachten een paar dagen weg zijn en weer teruggekomen zijn, is het van belang om opnieuw een coronatest af te nemen. Wanneer je dit doet, zorg je ervoor dat we het corona virus onder controle krijgen. 

Wanneer je positief bent getest op het corona virus, heb je corona. Het is dan ook de bedoeling dat je in thuis quarantaine gaat. Je ontvangt geen bezoek of gaat niet naar andere mensen toe. Als je positief bent getest, belt de GGD jou om te vragen met wie jij contact hebt gehad de afgelopen paar dagen. Ook kan je de code van de corona melder doorsturen naar de GGD medewerker. De corona melder zal dan een melding sturen naar de mensen bij wie jij in de buurt bent geweest.

Corona sneltest in Drenthe

Na een langere tijd kwamen de corona sneltesten uit. Deze testen zorgen ervoor dat je binnen 15 minuten de uitslag hebt van je sneltest. De corona sneltest kan je in verschillende provincies aanvragen, ook in Drenthe. Als je een corona sneltest wilt aanvragen, moet je wel 70 euro betalen voor test. Wanneer jouw baas verzoekt om een corona sneltest aan te vragen, kan het zijn dat jouw baas deze kosten zal gaan dekken. 

Als je een reis moet maken naar het buitenland vanwege jouw werk, kan je ook een sneltest aanvragen. Het kan namelijk zijn dat je niet lang de tijd hebt om op de uitslag van de test te wachten. De corona sneltest kost zoals eerder benoemd ongeveer 70 euro en deze kosten zal je zelf moeten dekken. Ook als je terugkomt vanuit het buitenland geldt dat je een negatieve coronatest moet hebben voordat je Nederland in mag. Dit komt omdat Nederland anders niet het virus onder controle kan krijgen.

Scroll naar top