Prijzen PCR sneltest met Non-COVID certificaat
☝Nu hoge kortingen: Bestel Vandaag je test!☝
coronatest-in-gieten-afnemen

Coronatest in Gieten afnemen

Als je bekende klachten hebt van het coronavirus zoals griep, Verkouden, hoesten, loopneus, verhoging of plotseling smaak of reuk verlies, is het handig om een coronatest in Gieten af te nemen. Doordat je jezelf laat testen op corona, weet je of je het virus bij je draagt of niet. 

Kan ik een coronatest in Gieten afnemen?

Je wilt een coronatest in Gieten afnemen, waar kun je jezelf dan laten testen? Als je in Gieten woont, kan je het beste met de auto naar Assen. Assen is de dichtstbijzijnde teststraat waar je naartoe kunt om jezelf te laten testen. Als je een test hebt gedaan, is het verplicht om in zelf quarantaine te gaan totdat je een negatieve uitslag hebt ontvangen. Het is momenteel niet mogelijk om een coronatest in Gieten af te nemen.

Hoe krijg ik de uitslag en hoelang duurt dit?

Als je getest bent op het coronavirus, is het van belang dat je in zelf quarantaine gaat totdat je een negatieve uitslag hebt binnen gekregen. De uitslag duurt maximaal twee dagen, vaak heb je de uitslag al binnen 24 uur. Het is vooral afhankelijk van de drukte. De uitslag kun je vinden in je digid. Je kunt dan de website coronatest.nl bezoeken en het balkje aanklikken waar staat, ik wil de uitslag weten. Hier moet je dan inloggen met je digid. Als je dit hebt gedaan zal de uitslag in beeld moeten komen.

Ik ben negatief getest, en nu?

Als je negatief bent getest op het coronavirus, hoef je je geen druk meer te maken. Het griepje die je had of hebt, zal dan een ‘normale’ griep zijn. Als je er zelf toch over twijfelt, is het wel handig om toch nog even thuis uit te zieken. Het kan namelijk zijn dat de coronatest niet goed is gegaan. Als je geen klachten meer hebt, kan je gewoon weer naar buiten en verder met je dagelijks leven. 

Ik ben positief getest, en nu?

Als je een positieve uitslag hebt gehad, is het verplicht om 10 dagen in quarantaine te gaan. Je mag dan ook niet meer naar buiten en al helemaal niet naar de winkel. Als je dit wel doet, kan je een boete verwachten. Wanneer je 24 uur klachtenvrij bent na de 10 dagen quarantaine, dan mag je gewoon weer naar buiten. Wanneer je nog niet 24 uur klachtenvrij bent, is het verstandig om wat langer in quarantaine te gaan. Zo voorkom je dat je andere mensen besmet met het virus.

Tarieven PCR-testen met Reiscertificaat
☝Bespaar met korting: Bestel Vandaag je coronatest!☝
coronatest-in-gieten-afnemen

Een sneltest

Je kan een sneltest aanvragen als je binnen een dag ergens naar toe moet. Een sneltest zorgt er dan voor dat je binnen 15 minuten uitslag hebt. De kosten van een sneltest zijn ongeveer 70 euro per stuk. Veel mensen vinden dit voordeliger als ze snel een reis moeten afleggen. 

Als je niet gehaast een negatieve coronatest moet hebben, is het verstandiger om een normale coronatest te laten afnemen door de GGD. De uitslag van de test zal je binnen 24 uur/48 uur in je digid hebben staan.

Scroll naar top