Prijzen PCR sneltest met Non-COVID certificaat
☝Nu hoge kortingen: Bestel Vandaag je test!☝
coronatest-in-zuidlaren

Coronatest in Zuidlaren

Wanneer je last hebt van de bekende corona klachten, is het handig om coronatest in Zuidlaren af te nemen. Als je je niet laat testen op het coronavirus, kan het zijn dat je wel besmet bent geraakt door het coronavirus en daardoor andere mensen kan besmetten. Dit wilt iedereen voorkomen, daarom kun je een coronatest aanvragen. Als je in Zuidlaren woont, is het dichtstbijzijnde testlocatie in Assen. Je kunt gemakkelijk een afspraak maken via coronatest.nl. Het is momenteel niet mogelijk om een coronatest in Zuidlaren af te nemen

Afspraak maken voor een coronatest in Zuidlaren

Als je een afspraak wilt gaan maken voor een coronatest in Zuidlaren of in de omgeving van Zuidlaren, kan je dit gemakkelijk doen via jouw eigen digid. Je kunt via de website coronatest.nl een afspraak maken. Als eerst krijg je twee vragen te zien. Deze vragen zijn of je de uitslag wilt weten van de coronatest of juist een afspraak wilt maken. Voor jou is het van belang om een afspraak te maken. 

Als je hierop klikt, krijg je het formulier te zien die je verplicht moet invullen. In dit formulier krijg je vragen over de klachten die je hebt. Als je geen klachten hebt, kan je niet via de digid een afspraak maken. Hiervoor zou je moeten bellen naar een GGD medewerker. Wanneer je het formulier hebt ingevuld, moet je inloggen met je digid. Als je dit hebt gedaan, krijg je een aantal mogelijke afspraken en locaties te zien die je kan aanklikken. Als je een afspraak hebt ingepland voor een coronatest, is het verplicht om tot die tijd in zelf quarantaine te gaan. 

Wat moet ik doen als ik getest ben?

Als je getest bent op het coronavirus, is het verplicht om binnen te blijven totdat je een test uitslag hebt. Als jouw klachten nog niet over zijn terwijl je negatief getest bent, is het handig om eerst 24 uur klachtenvrij te zijn. Het kan namelijk zijn dat de coronatest niet goed heeft gepakt. Als je een positieve uitslag hebt, is het noodzakelijk om binnen te blijven en 10 dagen in quarantaine te gaan. Je mag dan ook pas naar buiten als je 24 uur klachtenvrij bent. De eerste 5 dagen kan je andere mensen nog besmetten. Dit moeten we natuurlijk voorkomen als we weer een normaal leven willen leiden. 

Wat moet ik doen als ik een melding krijg van de corona app?

Als je een melding hebt gekregen van de corona melder app, is het handig om bij de risicogroep uit de buurt te blijven. Het is nog niet noodzakelijk om jezelf te laten testen op het coronavirus. Wanneer je klachten begint te krijgen, is het wel handig om een coronatest aan te vragen. Het kan namelijk zijn dat je het virus ook met je meedraagt zonder dat je het door hebt.

Tarieven PCR-testen met Reiscertificaat
☝Bespaar met korting: Bestel Vandaag je coronatest!☝

De corona melder app is bij mensen die zich niet houden aan de 1,5 meter 75% betrouwbaar. Het blijkt dat 75% wel een melding binnenkrijgt met een blootstelling van het virus en 25% niet. De corona app maakt dus nog fouten en is niet 100% betrouwbaar. Voor mensen die zich wel hebben gehouden aan de 1,5 meter, krijgt 75% van deze mensen geen melding van een blootstelling aan het coronavirus.  25% kreeg wel een melding binnen, dit was dan ongeveer binnen 3 meter. Als je van je zelf zeker weet dat je de 1,5 meter afstand hebt behouden, is het niet noodzakelijk om een test te laten doen. Als je klachten begint te krijgen is het wel handig om een coronatest in Zuidlaren of de omgeving te doen.

Ik wil me laten testen maar heb geen klachten

Als je je wilt gaan testen zonder dat je bekende klachten hebt van het coronavirus, is het niet mogelijk om online een afspraak te maken met jouw digid. Je kunt dan een afspraak maken via 0800-1202. Deze GGD medewerkers kunnen je helpen om een coronatest aan te vragen zonder klachten. Het is wel van belang dat je een goede reden hebt waarom je een coronatest wilt doen. Ook kun je bij dit nummer terecht als je naar het buitenland gaat en je een negatieve test moet hebben voordat je op reis gaat. Wil je een coronatest in Zuidlaren doen? Dan kan je terecht in Assen.

Ik ben negatief getest maar heb nog klachten

Als je een aantal dagen geleden een coronatest in Zuidlaren of in de omgeving van Zuidlaren hebt gedaan en nog steeds klachten hebt. Is het verstandig om binnen te blijven totdat je corona klachten helemaal weg zijn. Het is dan ook niet handig om toch nog even naar de winkel te gaan. Als je dit wel doet, kan het zijn dat je andere mensen besmet zonder dat je zelf weet of je besmet bent. 

Scroll naar top